dimecres, 3 de desembre de 2008

El supertitular

Llegeixo a La vanguardia que "Los abortos crecen un 10%, sobre todo entre las mujeres de 20 a 29 años y las menores de 19". Tot i que la llegeixo perquè me la regalen, dir les coses d'una manera tan idiota em sembla impropi d'aquest diari. Passo la pàgina sense fer-ne cas, però el supertitular em raca. Per què no han dit, senzillament "entre las mujeres menores de 30 años"?

Unes pàgines més enllà m'adono del meu error. El titular, ho deixa ben clar: no és entre les dones de menys de trenta anys! O sí, però amb l'excepció de les de 19! Ves per on, la notícia comença a interessar-me.

Torno a buscar-la. Si l'avortament ha augmentat en general entre les dones de menys de 30 anys, per què aquesta tendència no afecta a les de 19? Són més previsores a l'hora de mantenir relacions sexuals? Accepten la seva maternitat en cas d'embaràs-sorpresa? Totes dues coses alhora? El tema m'intriga molt. Per què es comporten, en general, de manera diferent a la resta? Han tingut una educació diferent a la de les seves companyes un any més grans o més petites?

Llegeixo l'article amb curiositat, però no trobo la resposta enlloc. És més, l'article ni les menciona, les xicones de 19 anys! Potser és que els redactors tenen una filla d'aquesta edat i no volen ni parlar-ne. Aneu a saber...

=======================================================================================

Queda demostrat que si bé el Qué té el rècord indiscutible dels supertitulars, no en té l'exclusiva :-P