dijous, 12 de juny del 2008

Regal d'aniversari supès

El dia del meu aniversari comentava que l'assamblea francesa s'havia enrollat increïblement i m'havia fet un regal.

Doncs bé, que ahir rebo un mail amb un fragment d'una notícia publicada a Le Figaro que diu:

La majorité sénatoriale a tout de même l'intention de revoir le texte sur les points suivants :La commission pourrait aussi supprimer quelques dispositions introduites dans la réforme par l'Assemblée.

(...)

C'est le cas de l'obligation de présenter un budget en équilibre, de l'obligation de parité dans les responsabilités professionnelles et sociales et de l'introduction des langues régionales, comme appartenant au «patrimoine de la nation».


És a dir, que s'estan plantejant si el meu regal tira endavant o no?!

Em pregunto quina mena d'arguments ideològics tenen per fer-ho, i per --en general-- continuar deixant morir les minories culturals i, de passada, quedar-se desfaçats en la història. Que sí, que som a l'era de les minories, i els estats fan el ridícul (uns més que d'altres) no volent-se'n adonar. Temps al temps.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Mira, ara m'has fet pensar en els temps que corríem per la facultat més bella que hi ha. Quan venien els erasmus i demanaven la classe en "ejpanyol". I dius, però no estàs a filologia? per què menysprear una llengua, amb més o menys sort que altres, quan et servirà per enriquiment personal? No sé, si un futur filòleg o lingüista no ho pot veure així, no serà mai un bon filòleg o un bon lingüista! I el pitjor, si aquests "estudiants" no ho veuen, com ho pot veure un govern i tota una societat?

Anònim ha dit...

Tot i que estic completament d’acord amb lamerce, resulta sorprenent que un filòleg pugui rebutjar d’entrada qualsevol llengua. Però malauradament, pensi pas que sigui una qüestió ni lingüística ni cultural. Sun vist que als programes d’ensenyament secundari francès, s’estudia amb normalitat alemany, castellà (espanyol com es diu als programes), portuguès, italià, etc..i els més divertits de tots: llatí i grec (clàssic benentès). Pensi que el dia que el català i les altres llengües “no constitucionals” es llatinitzin una mica més, aleshores es podran utilitzar sense por...

Solà-Garcia ha dit...

Assassins! Neofatxes! Iazííííh!