dimarts, 10 de juny del 2008

65 hores

Llegeixo a vilaweb que la jornada laboral podrà ser de fins a 65 hores setmanals i em quedo sense paraules. Com es poden treballar 65 hores setmanals? I qui pot treballar 65 hores setmanals?

Personalment, penso que treballar 40 hores per setmana és massa, i de lluny. Jo ja fa mesos que en treballo 30, i amb això en tinc de sobres. I no, no és que sigui una gandula o que no m'agradi la meva feina, és que sóc humana i, per tant, tinc una capacitat de concentració limitada. Després de sis hores de treball estic morta i les neurones em patinen per tot arreu. I no em crec que algú pugui passar 8 hores al dia concentrat. Ho sento, però no m'ho crec. Per fer un treball que no requereixi gaire esforç físic o intel·lecutal, potser sí, però pensar en una cosa vuit hores al dia...? Jo més aviat em miro amb desconfiança els que diuen que treballen tant, i em pregunto realment com rendeixen.

Si les empreses fossin una mica intel·ligents estudiarien quantes hores són les ideals perquè els treballadors rendeixin més, i viuríem tots més tranquils. De fet, ja a moltes oficines han aparegut cartells que diuen que cada dues hores cal aixecar-se de davant l'ordinador i fer estiraments. Evidentment, no crec pas que és que es preocupin per la salut dels treballadors, és només que s'ha comprovat que així duren més. Però en fi, els problemes de les empreses són problemes de les empreses, i ja me'n preocuparé si algun dia sóc empresària. De moment, he aconseguit el que considero que és l'horari ideal i ja estic contenta per mi.

Ara bé, en principi no puc evitar ser empàtica, i em sap greu per la gent que es trobarà treballant 65 hores per setmana. Això surt a 9,29 hores treballant cada dia del món, a 10,8 si es té un dia de descans o a 13 si se'n tenen dos. No sé pas en quin tipus de feina es podria aguantar un ritme així... Doncs agafeu-vos fort, perquè les 65 hores estan reservades només PER LES GUÀRDIES MÈDIQUES. La reòstia!

Anar d'urgències no fa mai cap il·lusió, però la propera vegada que em calgui anar-hi espero que el metge que m'atengui no porti més de vuit hores treballant.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Completament d’acord amb el tema del metge. Hauríem de portar un marcador que indiqués les hores que portem treballant. I si per desgràcia, ens toca anar a urgències i el metge que ens ha d’atendre el seu marcador indica tretze.... cal reflexionar si efectivament el que tens és urgent....

Anònim ha dit...

Diria que els metges fan jornades de 24 hores com a cosa habitual en les guàrdies. Jo quan m'hi poso puc treballar 15 hores seguides concentrat. Ara, això rarament passa (que m'hi posi XD).

Anònim ha dit...

Tenint en compte que si dividim 65 entre 5 lo resultat és 13 hores al dia de jornada laboral... Digueu-me supersticiós, però jo ho arrodoniria amb 15 hores i les extres a banda.

Anònim ha dit...

Ah! Si el màxim de 65 hores és per al col·lectiu de metges em quede molt més tranquil... potser no tant quan haja d'anar.