dilluns, 2 de juny del 2008

El país dels superhomes

Vaig llegir a Vilaweb que ha començat l'Europeada, que es veu que és com una Eurocopa versió minories nacionals i lingüístiques. Com que a mi el futbol no em podria relliscar més, i ni tan sols sé què és l'Eurocopa (vale, suposo que una competició de futbol a nivell europeu, ja veus), em vaig limitar a pensar "eh, que curiós" i no li vaig donar més importàcia.

Avui, però, rebo un mail d'un occità que conec, dient: sias que occitania ganhesse lo son prumer partit de la copa d'europa de las nacions shens estat de fotbal amator, mentre que catalunya ha perdut....(per un còp la nosta situacion qu'ei melhora qu'aquera de catalunya). Ooooooooooh, que això ja són figues d'un altre paner! Que una cosa és que el futbol m'importi un rave, i una altra cosa és que em rellisqui que Catalunya perdi els partits! Encara que sigui en partits amistosos de competicions de fireta que ni tan sols passen per la tele! Què és això?!

He buscat la notícia de Vilaweb (que era de fa uns dies), he seguit els enllaços i ops, com m'agrada viure a la socitetat de la informació!, ho he trobat de seguida. Els resultats són aquí. És possible que jo no ho hagi interpretat bé, però diria que no només hem perdut, si no que a més hem perdut 15 a 1? Quina vergonya! A més, contra uns tals Danes en Germany, de qui no havia sentit a parlar mai... clar, per això oranitzen aquestes lligues, perquè en anem coneixent, no?

La resposta a qui són aquesta gent la trobo a la wikipèdia:

The current Danes are descended from an ancient North Germanic tribe originating and residing in Scania and on the Danish islands, the Danes (Dani) of e.g. Beowulf. Several other ethnic components exist in what is today the kingdom of Denmark.

(...)

Almost five million ethnic Danes live in Denmark today.[1] A minority of approx. 50,000 Danes live in Southern Schleswig in Germany, a former Danish territory, forming around 10% of the local population.


Ves per on, són el que el nom indica, danesos d'Alemanya. Per cert, he vist que a la lliga aquesta hi ha també un equip de Germans in Denmark! Curiós.

El cas, que els Danes aquests són 50mil. I entre 50 mil danes han trobat 11 jugadors de futbol tant millors que entre 10 milions de catalans?! Posem que juguin només els principatins: que som 7 milions!!!

Veient el resultat (15 a 1! és que costa de creure) i la quantitat de població base n'hi ha per pensar que els catalans som físicament defectuosos. Però jo en conec molts, de catalans, i no m'ho semblen pas! Fins i tot en conec d'alts i forts i fornits i ben plantats... jo no formo part d'aquest grup de catalans, però la hipòtesi del defecte tampoc no m'acaba de convèncer... llavors, arribem de seguida a la conclusió b: no és que els catalans siguem defectuosos, és que els danes d'Alemanya són superhomes!!! Quina altra explicació hi pot haver, si no?

Així que ens mirarem les coses en positiu: Les caravanes de dones solteres sempre m'han semblat una cosa cutre, però si algú sent a parlar d'una caravana a Southern Schleswig, que m'avisi, plis! ;-)

I ara que ja he deixat anar la tonteria, parlant més seriosament, va i resulta que això de l'Europeada m'ha picat. Pobres catalans, que deuen estar ben tristos...! Els que han jugat, vull dir. He decidit que els animaré mentalment i els donaré el meu suport moral. Espero amb ànsia els resultats de demà! Ens toca contra els Aromunians in Romania.

Per evitar-me disgustos ja els he buscat abans de saber els resultats del partit:

Aromanians (or Macedo-Rumans; in Aromanian they call themselves Armãnji, Rrãmãnji) are a people living throughout the southern Balkans, especially in northern Greece, Albania, the Republic of Macedonia and Bulgaria, and as an emigrant community in Romania (Dobruja). They are the second most populous group of Vlachs, behind modern-day Romanians.


Uhm, balcànics... :-P

8 comentaris:

Anònim ha dit...

La segona jornada l'hem perduda 0-19. Aquí hi ha més informació: http://www.avui.cat/article/esports/31870/catalunya/endavant/la/copa/minories/europees.html

Semblen molt molt aficionats... en fi, a veure si d'ara en endavant tenen més sort...

Solà-Garcia ha dit...

En fi...

carme ha dit...

la tercera, contra els raethians (?), 0 a 5. definitvament haurem de començar a pensar que els catalans no sabem jugar a futbol?

jo també crec que és que són aficionats, no tinc ni idea de com s'ha fet la selecció... en fi, que l'important era passar-ho bé i crear bon rotllo entre les comunitats, no? :-)

em sembla que els catalans ja no juguen més, que ja comencen amb les finals. en fi, almenys no som els últims! jo ara vaig a fer-me occitana, que aquests encara juguen una mica més! ;-)

Joan de Peiroton ha dit...

Si et fas occitana, escull ben bé quina regió :D!!!

carme ha dit...

Joan, és igual de quina regió, han quedat totes desqualificades després del primer partit dels finalistes :-( em faré dels roma in hugary :-P

Joan de Peiroton ha dit...

Traidora!
PS si necessites un guia per visitar tolosa, ja saps com cridar-me per gmail. Excepte que no el llegeixo prou sovint, doncs la primera cosa que faré:et donaré l'altra mel.
Ja ets anat a l'Estanguet? El divendres de vespre, al bar, hi fan reunions d'occitanoparlants entre el 18 i 19.

Joan de Peiroton ha dit...

ets anat o anada: mira que "parli rossellonès", ara!

carme ha dit...

al final han guanyat els sudtirolesos i ladins. me n'aniria a viure a trentino-sud tirol, però ja ho vaig fer fa uns quants anys i no són tan superhomes com sembla :-P això sí, el lloc és preciós.

joan, síiiiiiii que vull un guia!!! a l'estanquet hi sóc ja anada :-P però no sabia això dels grups de conversa! a veure quan hi puc anar!!! aquest divendres potser no, que toca eric fraj a l'ostal d'occitania i no sé si coïncideixen els horaris.