dimarts, 8 d’abril del 2008

curioses ambulàncies llampants

coses que té això de viure al costat d'un hospital, sempre passen ambulàncies davant de la resi. cada cop que surto al balcó, en veig passar unes quantes. al principi em va cridar l'atenció que pràcticament mai porten sirena, cosa que agraeixo enormement, però ara, en això de les ambulàncies, ja no m'hi fixo.

l'altre dia, però, en va passar una de colors llampants. vaja, que hauria hagut de ser completament cega per no veure-la, perquè era de color groc i taronja fosforitos. així que me la vaig mirar, i era com aquesta:



i sí, com aquesta, al costat tenia escrit "emergències mèdiques". el primer que vaig pensar va ser "quina gràcia, ho diuen igual que en català", i em vaig quedar ben ampla, però després ja vaig pensar que no, que allò no era ni francès ni en occità (les coses com siguin, veure una ambulància etiquetada en òc sí que m'hauria sorprès de veritat). així doncs, vaig arribar a la conclusió que era una ambulancia catalana, ai, ves, que curiós.

ara, cada cop que des del balcó veig una ambulància llampant, em fixo si porta el rètol en català. i sí, tot sovint passen ambulàncies catalanes per davant de casa! em pregunto què hi fan, tant al nord. bé, suposo que transporten malalts, però quins malalts, per què aquí, d'on vénen...? algú ho sap?

5 comentaris:

carme ha dit...

aquí em teniu fent-me un comentari a mi mateixa... ops! i és que la montse, professora d'aranès a barcelona, té la resposta al meu dubte existencial i me l'ha enviada per mail (quanta gent té problemes amb els comentaris? envieu mails, doncs!)... per si a algú més li interessa, la penjo aquí:

"Jo pensi que deuen
de vier dera Val d'Aran pr'amor qu'en espitau non i a UVI ne d'auti servicis
d'urgéncia, com per exemple incobadores tàs bebés. Fòrça d'aguestes
urgéncies, que non poderien arribar entà Lheida o Barcelona son desviades
tà Tolosa. I a un acòrd entre es dus servicis de salut, eth catalan e eth francés."

així doncs, sembla que la frontera no és tan cruel com em pensava i queda encara una mica de sentit comú :-)

Anònim ha dit...

Els malalts no venen de París? :P

Dési ha dit...

Ostres!!
Com a minim els serveis sanitaris sembla que el tema polític, se'l passen sàbiament pel foro... és fins-hi tot maco.

Per cert, estic flipant que tot el trajecte de tornada a Tolosa el fesis amb un matí, tinguent en compte que vas fer numerosos canvis de trens ( hi compto el metro, que no m'agrada gens), espectacular la teva coordinació amb els horaris de la renfe, en un diumenge!!!!

Petons ;P

Dési

Anònim ha dit...

Comparteixo la perplexitat de la Dési, però com que ara tindrem els millors trens, doncs ja visc més tranquil.

carme ha dit...

dési, a mi també em sembla molt maco que les ambus travessin la frontera. a més, ja em diràs tu per què els pobres aranesos haurien d'anar a l'hospital a lleida o a barcelona, amb la de corbes i mal camí com hi ha, podent anar garona avall fins a tolosa...!

sobre això de fer el trajecte en un matí... vale, sí, però deixem-ho amb que va ser un matí moooooooolt llarg :-D

solcades: molt em temo que el tren aquest ultramegatxatxi pel que a sants fa anys que aguantem obres no ve cap al nord... però tranqui: els trens que vénen cap aquí potser no són ni moderns ni ràpids, però tenen la virtut de ser entrenyables...