dijous, 16 d’octubre del 2008

De dol II

La Blanqueta va heredar la gàbia de la seva mare. Aventurera de mena, es va posar a investigar-la amb entusiasme. Va recórrer tots els racons i es va instal·lar dins una capseta que li havia deixat. Però els mesos no perdonen, i la Blanca ja no estava per fer cabrioles. S'havia tornat vella i una mica grassona, i segurament va decidir que el que li venia més de gust era una jubilació còmoda a la planta baixa. Així que només s'enfilava per anar a buscar menjar.

I va arribar un dia en que ja no la vaig veure. Vaig pensar que devia estar amagada al seu cau i no hi vaig donar cap importància. L'endemà, tampoc no la vaig veure, i això em va preocupar una mica més. Em vaig posar a buscar-la i finalment la vaig trobar, quieta, al fons del seu cau. Quieta de no moure's mai més.

La meva princesa Blanca va morir el dia 7 d'octubre, onze dies més tard que el seu germà, sense tenir cap malaltia aparent, a l'edat de dos anys, un mes i cinc dies. Dins una capseta de cartró.


3 comentaris:

Anònim ha dit...

Caram, Carme, que mal em sap...

T'has quedat sense cap borrellonet... :(

carme ha dit...

sips, vaig estar uns dies sense... :-( en sèrio, va ser molt trist.

Joan de Peiroton ha dit...

Dos anys de longevitat, no em sembla mal per un hàmster, no? Que sàpigues que els lloros viven 100 anys. A més, parlen :D.